Vilafonté Series c 2016

595,00 DKK

Druetype: 57% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 15% Cabernet Franc, 9% Malbec

Alkohol: 14,5%

Restsukker: 2,7 g/l

Serie C 2015 har en stor dybde af farve, og en imponerende sort/rød kant.Duften åbner gavmildt op for lag af mørk frugt, som solbær og lavendler. Noter af kakao og ceder fuldender kompleksiteten i denne blanding. 


I smagen viser potentiale, med silkeagtig og problemfri integration af tanniner, forfriskende surhedsgrad,  beriger den frugt og karameliserede træagtige smag, der har stor og fin længde. Denne vin er eksempel på både friskhed og koncentration af frugt, og med stort potentiale for modning og for at udvikle sig over det næste årti eller mere.

Der blev høstet tidligt, to uger før end det foregående år, med start den 30. januar. Vejrforholdene op til var i top, varmt og klart med tilpas varme i peroden. Den kortere periode fra blomstring til plukning, så vel som de varme men moderate temperaturer    betød, at druerne ankom til vinkælderen i en rigtig god tilstand, med meget lav frasortering af druer til følge. Vine af denne årgang er karakteriserede ved, højere syre, hvilket giver en dejlig friskhed, fantastisk farve og perfekt struktur.

Vinen er modnet i 67% ny franske egefade med balance fra ældre franske egefade. Der blev produceret 44 fade af denne vin. 

En virkelig unik vin, som er drikkeklar fra 2017 - 2042, ved opbevaring på 12-14 grader.

Det er en vingård efter anderledes design. Jordbunden er en ældgammel og sjælden lerjord kaldet "vilafontes" med kun et lille udbytte. Druerme er  høstet ved håndkraft, og er individuelt udvalgt. Saften er ufiltreret og ældet på egefade. Begrænset produktion.

Wine Cellar har, ved en blindsmagnign, valgt Vilafonté Series C 2015 til den bedste luksus rødvin i Sydafrika. Smagningen  blev holdt både i Cape Town og i Johannesburg, og den vandt begge steder.                                                                                                                                 

Wine Spectator: 93 point—Robert Parker: 94 point—Wine Enthusiast: 94 point—Tim Atkin 95 point.

Stjerner i Platters vinguide: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

1
+
Tilføj til kurv