Vinimport siden 2005

Tilbage til webshop

Chenin Blanc


Pinotage druen

Historien om Pinotage

Sydafrikas National drue

Vi kan takke en snarrådig student ved Stellenbosch Universitet for at vi har Pinotage i dag. Han kom tilfældigt forbi, i universitets haven, en dag da gartneren var ved at omlægge haven. Her forhindrede han selvsamme gartner i at hive de spæde planter op, der tidligere i 1924-25 var blevet skabt, af professor Abraham Izak Perold. Ved bestøvning af blomster på Cinsaut druen med pollen fra Pinot Noir.

Det blev dog professor Chris Theron der kom til at udvikle videre på planten, så vi i dag kan nyde vin fra den nye drue Pinotage.

Først i 1943 blev de første Pinotage plantet kommercielt på vingården, Myrtel Grove, dog uden succes. I 1950 plantede De Waal stiklinger fra Myrtel Grove på vingården Uiterwyk i Stellenbosch som senere fik navnet De Waal Wines. I 1954 kom planten til vingårdene Bellevue og Kanonkop og i 1955 tog Meerendal druen til sigDet blev dog Lanzerac, der som de første satte etikette på deres Pinotage høstet i 1959 på markedet i1961.

Druen er herefter plantet mange steder med stor succes.


Under vores ophold i Sydafrika i årene 1971-72 smagte vi første gang Pinotage (husker ikke fra hvilken vingård), men vi var dengang ikke særligt imponeret. Først i 2005 hvor vi smagte Zonnebloems Pinotage opdagede vi, hvad druen kan præster. Vi har besøgt Sydafrika mange gange siden og smagt Pinotage fra mange forskellige vingårde. Det var derfor en selvfølge for os, at også skulle have Pinotage i kælderne, da vi i 2005 fik vores første vin hjem. Den første Pinotage blev Raka´s som blev vores mest solgte vin, og er det stadig. Vi har netop fået Raka Pinotage årgang 2019 hjem, og den er allerede en fantastisk og drikke klar vin.

Olifantsberg, en anden vingård vi forhandler, er også kommet med fantastisk Pinotage 2020 med tydeligt præg af Pinot Noir. Tim Atkin en Britisk Master of Wine, gav denne vin 92 point af 100.

Druens store succes er fortsat uden for landets grænser og den dyrkes i dag i, New Zealand, Australien, Brasilien, flere stater i USA, Canada, Israel, Cypern og selv i Indien har de forsøgt sig. Så har du endnu ikke smagt en Pinotage, er det måske tid at prøve.

8 Nye vine

Vi har fået lageret fyldt op af tidligere udsolgte vine, samt 8 nye vine. 5 fra Olifantsberg 2 rødvine 3 hvidvine samt 3 rødvine fra Raka .

Læs mere om de forskellige vine, under punktet vine.

Vinnørden udtaler!

Vi giver nu ordet til vinnørden Jens, der udtaler

“Jeg begyndte omkring 1975 at smage og købe de lidt bedre vine. Dengang som nu var det især de franske vine. I 2006 blev jeg introduceret for
Syd Afrika Vinimport. Mine første køb var Raka Biography Shiraz årgang 2003. Det var vistnok en af de første Karsten importerede. Den findes
stadig i min kælder.
Jeg smagte den i marts 2020 og fandt en perfekt modnet vin, som havde mange lighedspunkter med de store syrah vine fra Hermitage i
nordrhone, men til væsentlig mindre priser. Jeg købte ligeledes årgangene 2007 og 2010. Alle i perfekt stand i dag og med et langt liv foran.
I dag er det mest Bourgogne jeg drikker, men priserne er på himmelflugt.
Karsten har meget fine Pinot Noir vine, som kan sammenlignes med Bourgognes Premier Cru. Det bedste er prisen, som er en
brøkdel af de franske.
Prøv selv at sammenligne en Bourgogne med Crystallum Chinema Pinot Noir.

Nyt fra Vinavisen

   

Olifantsberg Grenache Blanc, Olifantsberg Family Vineyards, Grenache Blanc, Western Cape, Sydafrika, 2018, lav alkohol (13%) 139 kr., Syd Afrika Vinimport En helt igennem dejlig hvidvin med en mild duft af lime og en fyldig og kompleks smag med moden frugt, grape og strejf af appelsin i den meget lange eftersmag. Drik den til stegt laks eller andre fyldige fiskeretter.
   
Olifantsberg, Chenin Blanc, Western Cape, Sydafrika, 2018, lav alkohol (13%) 109 kr.,  Syd Afrika Vinimport Chenin Blanc er Sydafrikas store grønne drue, der lægger most til mange udmærket hvidvine. Her er en vin på druen, der ikke så let går i glemmebogen. Den er ualmindelig dejlig med en frisk, let krydret og herbal duft og med en lang og let cremet frugtsmag med noter af grapefrugt til slut. Nyd den godt afkølet, som den er eller til alt godt fra havet. Flasken har skruelåg.

 
  
Olifantsberg, Pinotage, Breedekloof, South Africa, 2015, medium alcohol (14%) 119 kr., , South Africa Vinimport An interesting and lovely red wine on South Africa's national grape, Pinotage. There is good fruit, red beef, leather and wood over the scent. And then there is the taste that flows one in meeting with black currants, cherries, fresh fruit, fine spices and a long and soft finish. A wine that will be fine for a spicy lamb roast 


Olifantsberg Silhoutte, Syrah, Western Cape, Sydafrika, 2015, middel alkohol (14%) 134 kr., Syd Afrika Vinimport En rødvin lavet på 88% Syrah med små tilskud af Grenache, Carignan og Mourvèdre. Og man kan bestemt både lugte og smage Syrah-druens krydrede peber-noter. Men der er også saftighed, god frisk frugt, en tilpas syre og en blød og rund afslutning. Der er kælet for detaljerne i denne vin.
 

Olifantsberg vine og den dygtige vinmager, Elizma Visser.

Elegante og ærlige vine fra Olifantsberg.
Elizma Visser har gjort det igen.
Elizma har på kun 5 år hævet niveuaet af Olifantsberg vine fra ok vine til absolut fremragende vine.
8 vine med 4½ stjerner af 5,svarende til 90-94 point af 100.
Se hendes ,Bull rød blend fra 2018 Pinotage 2020,  Syrah 2016- 2018  Silhouette 2015, Chenin Blanc 2021 ,
Lark Chenin Blanc 2018-2021, Grenache Blanc 2021 og Blanc hvid blend. 2018. Rousanne 2022
Elizma elsker de vine hun laver, og har gjort det til hendes ambition at omdanne
det skifferfyldte og blæsende terroir ved Breedekloof til rene og elegante vine
.Hun tilstræber altid at have en naturlig tilgang så vidt muligt for at sikre et ægte udtryk for vinmarkerne
og minimal indgriben i hele vinens levetid.

Raka har gjort det igen!

We attended the Top 100 SA wines last night and are very proud of our wines, winemaker Josef Dreyer and the vineyard team! 
Raka Biography Shiraz 2016 - Top 100 SA wine and double platinum winner
Raka Biography Shiraz 2017 - Top 100 SA wine and double platinum winner
Raka Quinary 2017 - Top 100 SA wine and double platinum winner
Raka Quinary 2016 - Double gold winner

Nu kan det ikke blive bedere ? Dobbelt platinium medaljer på Shiraz Biography 2016 og 2017,vores mest solgte vin tager igen hoved premien .  2016 vinen er på vej hjem,stil dig op i køen ! 

Endelig hjemme! Topvine fra Tierhoek

 ,

Efter lang tids venten er Tierhoeks vine endelig hjemme,forsinkelse skyldes covid 19 ??Tierhoek er en lille vingård højt beliggende 760 mt.over havet i Piekenierskloof op langs Vestkysten,farmen er på 700 ha men kun 16 ha. er tilplantet med vin. Vi har 8 af deres vine Sauvignon Blanc-  Chenin Blanc-  Chardonnay -En Rose lavet på Chenin Blanc druer  og en- MCC Cape De Classique Chardonnay lavet på  (champagne) metoden  -en .Grenache og en Blend af Grenache Syrah Mourvedre   .Roseen og Chardonnayen har vi formidlet,eksporteret til Chile via en opkøber i Barselona.Nu er det Rose tid

Prøv vores Rose vine der er fire forskellige at vælge imellem.

Truters Family Wines

Så kom vinen hjem fra Truters Family Wines  Den lille familie laver nogle fantastiske vine som ,ikke koster en formue,men kvaliteten er helt i top. Vi har for anden gang formidlet deres vine eksporteret til Chile gennem en opkøber i Barselona.Se deres vine her, Hvide -Røde og  Rose

Stor hæder til Elizma

Vinmageren Elizma  fra Olifantsberg Family Vineyards  er udråbt i Sydafrika som årets unge vinmager af  Britiske  vinkritiker  Tim Atkins

6 nye vine fra Tierhoek på siden efter Påske