Vinimport siden 2005

Tilbage til webshop

Om vinlandet Sydafrika

Det der adskiller Sydafrikas vinkultur fra andre landes, er 350 års vinproduktion kombineret med den nye verdens teknologi og nyskabelser.

Denne sjældne kombination resulterer i komplekse og forfinede vine, der er let tilgængelige og meget frugtagtige, samtidig med at de besidder en vis stramhed og jordkarakter, der også forbindes med den ”gamle” verden.

Sydafrikas vinområder er fordelt på en række regioner og distrikter. Hvert distrikt består af små wards med specifikke jordbundsforhold og stabile mesoklimaer, der resulterer i karakteristiske forskelle, når det gælder druesorter og vintyper som er fyldige og ensartede af høj kvalitet år efter år. 

 

At terroir betyder noget for vinavl, er gået op for de fleste i Sydafrika, og som David Nieuwoudt på Cederberg viste os, var der forskel i smagen på Shiraz fra en mark med skarp adskillelse af rød og sort skifferler.

På grund af den relative høje luftfugtighed i de fleste vindistrikter (garvesyren) taninerne I Sydafrikanske vine mildere end vine fra lande med et tørrere klima. Det solrige klima i Sydafrika bidrager ydermere til at opbløde taninnerne i drueskallerne og giver vinene en god stuktur med en varm og charmerende frugtkoncentration.

 

Vinområder har bredt sig mod syd de senere år, der hvor det kolde sydatlanterhav har sin indflydelse på klimaet, som her er en del køligere. Det giver nogle helt fantastiske vine, som f.eks. RAKA vine, hvor Piet Dreyer i 1999 tilplantede 10 hektar med vinstokke, uden at han havde den ringeste anelse om, hvad det kom til at udvikle sig til.


Også David Trafford fra Trafford Wine i Stellenbosch, har etableret sig mod syd, idet han sammen med et par companioner tilplantede 16 hektar langs Breede Riever i Malgas med bl.a. Shiraz, Mourvedre og et par portvinsdruer, gav allerede ved den første høst, af de 3 år gamle vinstokke i 2007, en kraftig vin. Vinfarmen fik navnet Sijnn efter bushmandsordet, som betyder ''hvor floden løber ud i havet''.

Franske druer i Sydafrikansk vin

Fransk vin er kendt i hele verden, men i Sydafrika laves også vin på en stor del af de franske druer, som f.eks. Cabernet Sauvignon, der er den mest dyrkede rødvinsdrue i Sydafrika, men af andre som også stortrives der, kan nævnes:  Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Syrah, som dernede kaldes for Shiraz, Pinot Noir, Cinsult og Petit Verdot.

Af hvidvinsdruer findes bl.a. Chenin Blanc, som er den mest udbredte drue i landet, hvor den også kaldes for Steen, Chardonnay, Muscadel, Riesling, Sauvignon Blanc, Colombard, Pinot Gris, Pinot Blanc og  Viognier.

Medarbejderne bag

Bag Sydafrika Vin står ægteparret Kirstin og Karsten  Jørgensen. Vi er bosiddende lidt udenfor Fredericia i et skønt landligt idyl. Hos os har du også mulighed for at holde vinsmagning for venner, kollegaer og familie.

Vi boede selv i Sydafrika i vores unge år, hvor vi arbejdede fra 1970-1972, og her forelskede vi os første gang i de sydafrikanske dråber. Det har vi gjort mange gange lige siden, og derfor blev det også til en drøm om at importere sydafrikansk vin til danskerne, som vi startede med i 2005.

Har du brug for at komme i kontakt med en af os? Klik på nedestående.