GRATIS LEVERING

ved køb over 1000 DKK

VI LEVERER MED

Bring

HURTIG LEVERING

1-3 hverdage

Tilbage til webshop

Lidt om vores forretning

Vi sælger Sydafrikanske vine primært fra egen import

Siden vi startede med vin i 2005, er interessen for sydafrikanske vine vokset voldsomt, ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa. Sydafrika eksporterer 42,6% af deres samlede produktion, hvor de 4 største importlande er: England - Tyskland - USA - Canada, Danmark kommer ind på en 8. plads, og hele 9% af den vin der importeres i Danmark kommer fra Sydafrika. Vores egen interesse for sydafrikanske vine startede i begyndelsen  af 1970'erne, hvor vi boede og arbejdede i landet.

Vores vine kommer fra små familieejede vingårde, hvor man sætter stor pris på forsigtig plukning og forarbejdning af druerne, hvilket giver den bedste kvalitet.
Vi forhandler også Fairtrade vine, hvor også bæredygtighed er et princip og ordnede arbejdsforhold en selvfølge.

Vores vinleverandører har alle ordnede forhold for arbejderne, fairtrade certificerede eller ej. De ansatte bor ofte på farmen og indgår som en del af familien på vingårdene.

Hos os kan du finde den perfekte vin, hvor kvaliteten er helt i top. 

Om vinlandet Sydafrika

 Det der adskiller Sydafrikas vinkultur fra andre landes, er 350 års vinproduktion kombineret med den nye verdens teknologi og nyskabelser. Denne sjældne kombination resulterer i komplekse og forfinede vine, der er let tilgængelige og meget frugtagtige, samtidig med at de besidder en vis stramhed og jordkarakter, der også forbindes med den ”gamle” verden. Sydafrikas vinområder er fordelt på en række regioner og distrikter. Hvert distrikt består af små wards med specifikke jordbundsforhold og stabile mesoklimaer, der resulterer i karakteristiske forskelle, når det gælder druesorter og vintyper som er fyldige og ensartede af høj kvalitet år efter år. 

At terroir betyder noget for vinavl, er gået op for de fleste i Sydafrika, og som Elizma fra Olifantsberg viste os, var der forskel i smagen på Shiraz fra en mark med skarp adskillelse af rød og sort skifferler. På grund af den relative høje luftfugtighed i de fleste vindistrikter (garvesyren) taninerne I Sydafrikanske vine mildere end vine fra lande med et tørrere klima. Det solrige klima i Sydafrika bidrager ydermere til at opbløde taninnerne i drueskallerne og giver vinene en god stuktur med en varm og charmerende frugtkoncentration.

Vinområder har bredt sig mod syd de senere år, der hvor det kolde Sydatlanterhav har sin indflydelse på klimaet, som her er en del køligere. Det giver nogle helt fantastiske vine, som f.eks. RAKA vine, hvor Piet Dreyer i 1999 tilplantede 10 hektar med vinstokke, uden at han havde den ringeste anelse om, hvad det kom til at udvikle sig til. Også David Trafford fra Trafford Wine i Stellenbosch, har etableret sig mod syd, idet han sammen med et par companioner tilplantede 16 hektar langs Breede Riever i Malgas med bl.a. Shiraz, Mourvedre og et par portvinsdruer, gav allerede ved den første høst, af de 3 år gamle vinstokke i 2007, en kraftig vin. Vinfarmen fik navnet Sijnn efter bushmandsordet, som betyder ''hvor floden løber ud i havet''.  

Artikel af Thomas Rydberg

Jeg havde en længere tur til Sydafrika i forbindelse med dette nummers tema om vinene fra den sydligste spids af Afrika. Når man lander i Cape Town, er det første man ser kæmpe arealer af townships, som er tusindvis af blikskure, hvor en stor del af Sydafrikas indbyggere bor — primært de sorte. For os i den vestlige verden virker det rystende, at man kan bo så tæt og med så ringe sanitære forhold. Men der er sket forbedringer, selvom det går langsomt. Jeg har rejst til Sydafrika i de seneste 15 år, og for hver gang jeg kommer tilbage, er der flere mindre huse, som er bygget som en del af områderne. Flere og flere familier har fået mulighed for at få en ordentlig bolig. Hvad har det så med vin at gøre, vil mange måske stoppe op og spørge sig selv. Jo, en stor del af dem, der bor i townships, arbejder på de lokale vingårde rundt omkring Stellenbosch, og eksisterede denne arbejdskraft ikke, ville det ikke være muligt at producere vin i de mængder,

som vi ser fra Sydafrika. Omvendt ville manglen på arbejde betyde massive problemer med arbejdsløshed og dermed uro i landet. Ved at købe vin støtter vi altså indirekte befolkningen, også i de mere udsatte områder. Og det er vigtigt at forstå, at man ikke bare kan løse problemerne fra den ene dag til den anden. I Cape Town bor der 3,5 millioner og godt 1 million lever i townships. At bygge ordentlige boliger til alle, skabe uddannelsespladser og en vestligt levestandard tager derfor tid og givetvis generationer at opnå. Der er selvfølgelig brodne kar også i Sydafrika, og vi hører om arbejdsforhold, som er nærmest slavelignende. Men i de snart hundreder af besøg jeg har haft på vinhuse dernede, har jeg set en gensidig respekt og gode arbejdsforhold for alle. Og ikke mindst den glæde og stolthed, man oplever hos en række af de sorte medarbejdere, for at være en del af det at producere vinen og have kontakt til store dele af verden. Og i dag er de sorte ikke kun markarbejdere: Man ser flere sorte vinmagere, og 6% af alle vinhuse har en ledende sort vinmager. Så lad os støtte denne udvikling og håbe, at den fortsætter. Det har både Sydafrika og vi en interesse i.


Franske druer i Sydafrikansk vin

Fransk vin er kendt i hele verden, men i Sydafrika laves også vin på en stor del af de franske druer, som f.eks. Cabernet Sauvignon, der er den mest dyrkede rødvinsdrue i Sydafrika, men af andre som også stortrives der, kan nævnes:  Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Syrah, som dernede kaldes for Shiraz, Pinot Noir, Cinsult og Petit Verdot.

Af hvidvinsdruer findes bl.a. Chenin Blanc, som er den mest udbredte drue i landet, hvor den også kaldes for Steen, Chardonnay, Muscadel, Riesling, Sauvignon Blanc, Colombard, Pinot Gris, Pinot Blanc og  Viognier.

Medarbejderne bag

Min kone og jeg startede Sydafrika vin i 2005, efter mange års interesse i landet. Vi boede selv i Sydafrika i vores unge år, hvor vi arbejdede fra 1970-1972, og for første gang forelskede os i de sydafrikanske dråber. Og her spirrede den drøm om at holde kontakten til landet professionelt, som ledte os til at starte med vinimport.

Min kone er siden gået bort, og i dag driver jeg det selv fra min bolig i udkanten af Fredericia, her har du/i mulighed for at holde vinsmagning for venner, kollegaer og familie.