GRATIS LEVERING

ved køb over 1000 DKK

VI LEVERER MED

Bring

HURTIG LEVERING

1-3 hverdage

Tilbage til webshop

Forskellige vingårde i Sydafrika

Her har vi samlet de vingårde, som vi handler med i Sydafrika.
Alle vingårdene er små familieejede gårde, hvor vindruer dyrkes, håndplukkes og behandles nænsomt, inden de ender på flasker. 

Alle vingårdene, vi handler med, har gode og ordnede forhold for deres ansatte, så du kan smage den sydafrikanske vin med god samvittighed. 
I beskrivelsen af hver enkelt vingård, kan du også se hvem, der handler med økologisk og fairtrade mærket vine.

God fornøjelse.

Crystallum WO: Hemel-en-Aarde Ridge/Western Cape

Crystallum Wines er en lille Familieejet vingård drevet i Walker Bay regionen i Sydsfrika.

Andrew og Peter-Allan Finlayson er teamet bag Crystallum.


Brødrene er 3. generation af Finlayson winmagere, og sønner til den mand, der blev pioner med at lave Pinot Noir i Hemel-en-Arde valley.

Andrew er arkitekt og Peter-Allan studerede filosofi og økonomi ved universitetet i Stellenbosch, men ret snart trak lysten til vinproduktionen i dem, og de er nu tilbage i vinproduktionen og laver nogle fantastiske Chardonnay og Pinot Noir, som kan måle sig med verdens bedste. Brødrenes druer dyrkes i Hemel-en Aarde-Overberg og Elandskloof regionerne. Højtliggende marker der påvirkes af vindene fra det kolde sydatlantiske hav.

 

De Krans

Vingården De Krans ligger i Calitzdorp 350 km. nordøst for Stellenbosch.


Området er kendt som Syd Afrikas portvinsområde og der dyrkes på 45 hektar. 

Udbyttet er 500 ton. ca. 20.000 - 25.000 kasser hvoraf fordelingen er ca. 50% rødvin, 10% hvidvin, 3% rosé og de sidste 37% bruges til forstærket vine som Port og Muskadel.

Både Muskadel og Port er i absolut topklasse.

David Finlayson Wines WO:Stellenbosch/Coa/Western Capestal

David Finlayson der er søn af Walter Finlayson som efter en periode som vinmager hos Blaauwklippen hvor han to gange vandt titlen som winemaker of the year startede og opbyggede vingården Glen Carlou i Paarl.I 1994 tiltrådte David som vinmager ,efter at havde været en tur i australien som vinmagrer hos Peter Lehmann og i Frankrig hos Chateau Margaux.De solgte Glen carlou i 2004 og david købte den forsømte farm Woodlands i Stellenbosch,som ligger på nordsiden af Simonsberg ,og omdøbte farmen til Edgebaston,som er et område i England hvor hvor hans mor kommer fra.David satser på vine i verdensklasse og dyrker jorden så vinstokkene får de bedste betingelser for kvalitet.Farmen er på 30 ha.hvor de 24 ha.er tilplantet med vin,som resultere i 12 forskellige vine.David stræber efter bæredygtig og økologisk vin produktion.

Eikendal

Denne smukke vingård med sine buer og søen foran, er placeret mellem Sommerset West og Stellenbosch, i området som kaldes "The Golden Triangle" 
Dette er virkelig et område der er godt til dyrkning af druer til kvalitetsvine, og det er netop hvad man laver på Eikendals 50 hektar vinmarker.

Siden 1984, hvor de tappede deres første flaske, har de i dag 7 vine med 4-5 stjerner i Platters vinguide, en markant forbedring siden Winemaker Nico Grobler i 2007 tiltrådte.

Eikendal ejes af familien Saager, der kommer fra Schweitz, og som så mulighederne i området.
De fik genplantet vinmarkerne, og moderniseret facilitererne på vingården.

Hos Eikendal koncentrerer man sig om de klassiske druer, så som Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, og Merlot.
Deres flagskib er Eikendal Classique, som er lavet i Bordeaux stilen.
Der er mulighed for  fluefiskeri, lunch i restauranten og/eller overnatning på Eikendal.

Fairview

På Fairview er det nu 3. generation, der "regerer" på den familieejede vingård, og der er, som de siger, en stærk samhørighed mellem de mennesker der ejer og arbejder på vingården og den jord, der forsyner dem med råmaterialerne til deres skønne vine.
Sydafrika er et land, der er rigt på naturlige ressourcer, hvilket er en af hovedårsagerne til den voksende turisme.
Alle deres vine har det nye certifikat for opretholdelse af hæderligheden i deres produktion.


Fairview sigter bl.a. mod:

  1. Opretholdelse af de standarder der er sat af deltagende organisationer.
  2. Brug af miljø-venlige produkter, både i vin marken og vingården.
  3. Fortsat udryddelse af uoriginal vegetation på farmen.
  4. Sørge for sikker arbejdsbetingelser for alle arbejdere.
  5. Forpligte sig til bevarelse af vand ressourcer.

 

Hos Fairview har man i øvrigt også en stor produktion af gedeoste.

Hoopenburg.

Hoopenburg Wines, den kvalitetsdrevne boutique vinfarm der er beliggende i Greater Simonsberg Ward of Stellenbosch, et af Cape-områdets førsteklasses vindyrkningsområder og hjemsted for tre vinkort: den ultimative Integer-etiket, Hoopenburg estate range - og de let-drikkelige guru vine. Vingården er næsten omkranset af den majestætiske Simonsberg bjergkæde, og herfra nyder man en uhindret udsigt over Tafelbjerget, vinmarker, den charmerende bygning og  i Hoopenburgs smage center. Gården er velsignet med en atmosfære af fred og ro.

Hoopenburg, der ejes af Schmitz-familien fra Tyskland, er enestående, fordi den er den eneste vingård i Sydafrika, hvor 100% af vinmarkerne er beplantet med bush wine. "Vi er tilplantet med bush wine, vores vingårde er naturligvis kontrolleret med et udbytte på under 6 tons pr. Hektar. Frugter med enestående smag og duft er formet af rent underjordisk vand, og vores unikke vinmarker producerer druer af usædvanlig smag. Alle vores druer er håndplukket og sorteret, så vi kun henter den bedste juice, og i kælderen er vores mål at fange og forbedre druernes naturlige potentiale, "siger Anton Beukes, General Manager og kældermester i Hoopenburg.

Hoopenburg-holdet, der følger og tror på princippet om miljøvenligt landbrug, har omdannet nogle af deres vinmarker til organisk dyrkede blokke, og resten af ​​Hoopenburg opdrættes i henhold til Sydafrikas IPW-ordning (Integreret Vinproduktion).

Olifantsberg WO: Breede Kloof

Olifantsberg ejes af et hollandsk ægtepar, Corine og Paul Leeuwerik.  Deres vinmager, Elizma Visser, laver deres skønne vine og passer vinstokken som sin egen have med stor succes ,og har på kun 5 år hævet kvaliteten til absolut topvine.

Om Olifantsberg siger de selv:

Vi fokuserer på at producere vine, der fanger vores unikke beliggenhed, forskellige jordbunde og naturlige udtryk for vores vinmarker som er omgivet af Fynbos ( fine buske, små buske som vokser vildt i terrænet)

Vores vinmarker producerer druer, der kulminerer i vine med dragende renhed af frugt og elegance. Vores terroir definerer unikke vine. Vores vinmarker og vingård ligger på Olifantsberg et lille bjerg med frodige skråning  for foden af Brandwacht Mountain Range, vinmarker med udsigt over Breedekloof-dalen. Vinmarkerne udsættes for store daglige temperatursvingninger og stærke vinde og ligger  i højder fra 250m til 450m over havets overflade. Om vinteren er de nærliggende  bjergtoppe dækket af sne, så  de kølige omgivelser holder vinstokkene i dvale  længere, og om sommeren har de konstante vinde en afkølende virkning på vinstokke. Dette hjælper med at sikre langsom modning af druerne og bidrager til gengæld til friske og elegante vine. Vores vinmarkers jordtyper er veldrænende og sandstens baseret med  skiffer og underliggende lerlag ( Renosterveld*) med bl.a. småsten og skiffer. Farmen er på 95 ha. hvoraf de 14 ha. er tilplantet med vin,som giver 8 forskellige hvoraf de 7 får over 90 point.og 4,5 stjerner af 5. Store dele af farmen er tilplantet med bushwine, og på grund af det vindig område har nogle vinstokke deres  egen pæl at klatre op af metoden kaldes Echalas  ialt , 60 000 pæle er der banket ned.

*Renosterveld er et begreb, der anvendes til et af de største plantesamfund og vegetationstyper i Cape Florist Region, som er beliggende i sydvestlige og sydøstlige egne af Sydafrika.

                                                                                                             BILLEDE : Carignan  400 mt. over havet.





Raka Wines WO: Klein river/Cap South Coast (Stanford)

Ved bjergkæden Klein river, som er den sydligst beliggende bjergkæde i Afrika, finder vi Raka Wines.
Farmen ligger 17km. fra havet, hvor kølige aftenbriser og sommerens sydøstenvind fra Aghullas reducerer sommerheden, hvilket giver optimale betingelser for gode druer.

Vinene, både røde, hvide og rosé, er håndplukkede, fadlagrede druer, har alle gjort et godt indtryk på forskellige vinmesser i mange lande. 
Vingården er af Neil Pendock i Sunday Times udråbt til én af  SydAfrikas 10 bedste vingårde.
Vinbonden Piet Dreyer var oprindelig fisker, som fiskede blæksprutter syd for Afrika. Han har fisket lige siden han var 16, hvor hans far kom alvorligt til skade ved en motorcykel ulykke. Han var derfor nødt til at bidrage til familiens økonomi ved fiskeri efter skoletid.

Piet Dreyer købte i 1982 farmen, som oprindeligt var en kvægfarm.
Han var lidt af en pioner i området, da han i 1999 købte mere jord og plantede de første
10 hektar til med vinstokke.

Den første vin kom på markedet i 2002 med hjælp fra kone og børn. i dag har han og hans søn, Josef Dreyer, vundet anerkendelse for at lave nogle af Syd Afrikas bedste vine.

Deres Biography Shiraz har flere gange gjort sig bemærket ved at få 5 stjerner ud af 5 i John Platters vinguide for sydafrikanske vine. I dag 2015 har de 9 vine med 4-5 stjerner i platters vinguide og 8 vine med 3-3½ stjerner.
Farmen er i dag på 760 hektar, hvoraf de 62 hektar er tilplantet med vin, som giver 360.000 flasker hvoraf de 75% er rødvine 17% hvidvine og 8% rosé.

Man må tage hatten af for denne fiskerfamilie.

Tierhoek WO: Piekenierskloof

Tony og Shelley Sandell køber i 2001 farmen Tierhoek, der er på 700 hektar, hvoraf 2,5 hektar var tilplantet med vin. De går straks i gang med at renovere bygningerne og rydde op i eksisterende vinstokke.
Der var nogle 35 år gamle Chenin Blanc, og nogle 60 år gamle Grenache. 
De tilplantede derefter 12 hektar med Sauvignon Blanc, Shiraz, Grenache og Mourvédre.

Jordbunden er eroderet sandsten med god dræning, som derfor giver vinstokkene dybe rødder, og det er i denne kølige dybde, at druerne henter sine mineraler, som er så karakteristiske for Tierhoek, der af Decanter Magazine i England har fået højeste karakterer for deres vine.
Farmen ligger 760m. over havet, hvilket gør, at det er et køligt område og med en fremherskende surhedsgrad i undergrunden, der giver alle betingelser for vinene med elegance og balance. Der fremstilles i dag 8-9 forskellige vine 40% rød 60 % hvid. Herunder en lækker champagne MCC og en dessertvin Straw wine af tørrede chenin blanc druer 


I 2007 døde Tony, men Shelley driver farmen videre. Den har i dag 16 hektar tilplantet med vin. Farmen drives så vidt muligt økologisk uden brug af sprøjtemidler.

Truter Family Wines

Truter Family Wines, er en familievirksomhed med Hugo og Celeste Truter ved roret med en kombineret 30 års erfaring inden for vinindustrien. Selv om de begge har været i vinindustrien i så lang tid, har deres vision altid været klart for dem.
De elsker alt hvad der er forbundet med vin og håber på at være et bidrag til en bæredygtig sydafrikansk vinindustri.


Hugo og Celeste's siger selv:

"Vinindustrien er mere en livsstil i stedet for et job eller en karriere".

"Vi tror, at vores tilsammen 30 års erfaring vil give os en meget praktisk tilgang til dette mål. Dette gør Truter Family Wines sådan et dynamisk team"

 

Hugo Truter kom ind i vinbranchen i 1996 med en bachelor i oenologi, store planer for fremtiden og masser af entusiasme. Hans uddannelse i Frankrig og Sydafrika gav ham titler som SA Young Wine of the Year 2007, sammen med flere Veritas Medaljer og en top ti Pinotage medalje. Hans kone Celeste gennemførte samme uddannelse og startede også i vinbrancen i 1996. Celeste fokuserer på etisk vinhandel og bæredygtig vinproduktion og implementerer dette, hvor det er muligt.

 

Agaat ville være Truter Family Wines 'udstillingsvindue. Et navn de snublede over, mens de søgte efter det perfekte navn til deres 'baby', men det viste sig, at Celeste ventede tvillinger -  drenge. En smuk baggrundshistorie til en smuk vin .I dag fremstiller familien 8 forskellige vine 3 røde 4 hvide og en rose, af opkøbte druer  af bedste kvalitet fra omkring liggende vingårde.

Waverley Hills Organic Wines. WO: Tulbagh

Waverley Hills er bedst kendt for at producere økologiske vine med en unik stil, ekstremt glat med bløde modne tanniner og robust fynbos* karakteristisk. De producerer også oliven i saltlage, tørrede oliven og en lille mængde olivenolie.


Ejendommen er beliggende mellem Tulbagh og Ceres, tæt på Wolseley, Sydafrika, ved foden af den betagende bjergkæde Witzenberg. Det frugtbare, gule ler terræn med iblandede flodsten, hvilket resulterer i godt drænet jord med en fremragende vandholdig kapacitet. Alle vinmarker er vandet med rent kildevand og ligger i et naturligt vandområde. Området er kendt for sin mangfoldige fynbos*, hvilket giver deres vine en unik urteagtig karakteristik. Waverley Hills har vundet mange fine priser for deres vine, og i 2018 blev deres SMV 2013, som er en blanding af: Shiraz, Mourvedre og Viognier, kåret som verdens bedste økologiske vin.

*fynbos, (afrikaans 'fint, lavt buskads'), vegetationstype, som minder om Middelhavsområdets maki eller garrigue; udbredt i den sydvestlige del af Kapprovinsen, Sydafrika.