Olifantsberg Syrah 2016
Olifantsberg Syrah 2016
Område : Worcester: WO : Breedekloof
Stil : Tør : Rød
Krop : Fuld
Alkohol : 13,5 %
restsukker : 2,9 g/l
Ta : 5,8 g/l
ph. :3,53
Stjerner i Platters vinguide 4 - 89 point
Nydes til : Rødt kød : Lam : Vildt : Fuglevildt : Krydret mad : Alt godt fra grillen
Vinmarkerne ligger på Olifantsbergs stenede og frugtbare skråninger, hvor der er store svingninger i døgn temperaturene
og stærk vind hele året,og i højder fra 250 m til 450 m over havniveau. Om vinteren er de omkringliggende bjergtoppe snedækkede,og de lave temperaturer om vinteren holder vinstokkene i dvale i længere tid .De kølige vinde om sommeren sikrer en langsom modning af druerne
Vinmarkerne plejes på en bæredygtig måde, hvilket hjælper med at vedligeholde biodiversitet i vinstokke og jordbund.
De fleste af vores vinstokke er enten buskvine eller ”sur echalas ”- som betyder en buskvin,
der understøttes af en lodret træpæl.
Vores Syrah vinstokke dyrkes på sandsten og lerskifferjord med noget granit imellem.
Vinfremstilling.
Fermentering med op til 30% hele klaser fandt sted i åben gærtank.
Nænsomme teknikker blev brugt til at ekstrahere farve, frugt og tannin.
Vinen blev ældet yderligere 10 måneder på franske egetønder.
Smag.
Denne vin leverer et komplekst udvalg af smag af røde og mørke
bær, søde aromaer af violer og blåbær og antydninger af lakrids og peber.
Smagen er raffineret og fint afbalanceret med syre og tanniner.
Læs om vingården her: www.olifantsberg.com